Pakkasille 2

Tein nyt vuorostaan aikuisten kokoa olevat huovutetut lapaset . Ensin näytti siltä,että näistä tulee ihan jätti suuret ja pelkäsin,ettei nämä kutistu tarpeeksi,mutta huoli oli aiheeton. Näistä tuli just hyvät.Lanka: Sömand's Garn 
Puikot: 5mm
Koko: aikuinen

Ohje on oma

Luo 52 silmukkaa, sukkapuikoille. Neulo 2 kerrosta nurin. Neulo sitten sileää neuletta ,niin että työn korkeus on 18cm.

Tee peukalon paikka 1 puikolle. Neulo 1s oikein, siirrä sitten seuraavat 9 silmukkaa apulangalle. Luo tilalle uudet 9 silmukkaa ja jatka lapasen neulomista kerros loppuun. Jatka neulomista niin pitkään kunnes lapasen korkeus on peukalon tyvestä mitattuna 15cm. Aloita kärki kavennukset. Neulo 1 ja 3 puikon  puikon alussa 2oikein yhteen ja 2 sekä 4 puikon lopussa 2 oikein yhteen. Tee kavennuksia niin pitkään että silmukoita on jäljellä 8. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi päätä silmukat.
Poimi peukalontyvestä yhteensä 19 silmukkaa(apulangan silmukat mukaanluettuna). Jaa silmukat 3 puikolle ja neulo peukaloa 10cm ja aloita kavennus. neulo jokaisen puikon lopussa 2yhteen,toista koko kerros loppuun , katkaise lanka ja pujota se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Tee toinen lapanen samoin. Tee siinä peukalon paikka 2 puikon loppuun, (peilikuvana.)

Huovuta lapaset 40 asteessa kirjopesuohjelmalla. Laita lapasten joukkoon vaikka pyyhe mukaan. Laita myös lapasten sisään ja peukaloiden sisään pienet pussit jotta ne ei huopuisi kiinni.

8 kommenttia

 1. Hienot!!
  Kiitos ohjeesta! Lankalaihiksen aikana koitan pienentää huovutettavien lankojen varastoani, tässähän on mitä mainioin syy tarttua toimeen! Ja ihan tarvettakin on lämpöisille lapasille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos ohje tule tarpeeseen :) Mun varmaan pitäis aloittaa kanssa lankalaihis,mut mulla se tuppaa aina menee pieleen kun innostun koko ajan ostaa vaan uusia ihania lankoja :D

   Poista
 2. Ihanat! Täytyyköhän munki nyt näitä huovutettuja lapasia kokeilla, kun patalapun jo huovuttamalla tein... ;)

  VastaaPoista
 3. Ah, kuinka ihanan lämpöisen näköiset! Kiitos ohjeesta. :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit lapaset, pehmeän ja lämpöisen näköiset! Tällaisille olisi tarvetta täälläkin - kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista