sunnuntai 5. maaliskuuta 2017

Suklaiset sukat

 Kevät se tulla tupsahtaa, ihanaa auringon paistetta ja pitkiä lenkkejä sekä rauhoittumista, sitä kevät tuo tullessaan :)
Minulle tulee nyt tuo rauhoittuminen neuletöissä jo pakolla, kun kuukausi sitten sain sairauskohtauksen ja jouduin kiireesti sairaalaan saamaan hoitoa.
Kova kiire töissä ja stressi ja huonosti  nukutut yöt vaativat veronsa. Nyt sitten tein myös päätöksen,että rauhoitan itseni myös neuleiden parista. Vaikkakin neulominen on rentouttavaa, huomasin että olen tehnyt paljon neuletöitä kuin liukuhihnalla. Äkkiä yksi työ valmiiksi ja (monta muuta samaan aikaan puikoilla ) ja taas seuraava työ äkkiä puikoille ja valmiiksi. Taisi minulla mennä hieman into ja se alkuperäinen tarkoitus tuohon neulomiseen.
Nyt kun olen pitänyt taukoa neulomisesta ja todellakin hidastanut tahtia, löysin taas sen neulomisen ihanuuden.
Kun virkkasin vauvanpeiton silmukoita, katselin miten silmukka muodostuu, niin tajusin että tää on se juttu miksi neulon ja virkkaan. Rakastan tätä, ja nautin siitä rauhasta mitä se käsillä tekeminen  tuo. Enää en halua tehdä näitä niin, että kunhan vaan saan tämän työn äkkiä valmiiksi. En en en, nyt aion taas nauttia jokaisesta silmukasta. :)


Yksi valmistunut työ onkin miehen villasukat, joita tein vuoden :D
Nämä sukat ovat kauniin ruskeat ja pitkät. Neuloin varsiin pituutta 27cm.
Lanka on pirtin kehräämöltä. Äitini toi minulle nämä ja en siis tiedä mitä lankaa tarkalleen on kun ei ollut vyyhtiä, mutta siis villaa ja nylon- vahvistetta on.

Malli: oma perus sukka
Lanka: Pirtin kehräämö
Puikot: 3.5mm


Aurinkoista ja rauhallista sunnuntaita kaikille. <37 kommenttia:

 1. Ihanan suklaiset sukat! Tunnistan toisinaan tuon liukuhihnameiningin kyllä itsessänikin mutta toisaalta kyllä nautiskelen edelleen joka silmukasta ja oikein tunnen kuinka neulominen rauhoittaa ja laskee kierroksia. Mukavaa kevättä sinulle ja toipumista!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Nasti ja oikein ihanaa kevättä sinulle :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan miehekkäät ja namusen väriset sukat!

  VastaaPoista
 4. Nam, mikä väri! Aivan ihanat perussukat, jotka on mukava illalla vetää jalkaan ja käpertyä sohvan nurkkaan neulomaan, lukemaan tai muuten vain olemaan - ajatellen sinisiä ajatuksia... Ihanaa, että taas voit neuloa! Olisi aikas hirveä kohtalo, jos joku määräisi, että nyt saa kutominen riittää. Tuossa sinun mainitsemassa kiirehtimisessä on kyllä jotain tuttua... Kun tein Könösen Metsä kukkii-neuletta, olin kuin tulessa. Hirmuinen vauhti päällä. Neulepaita on ensimmäinen isompi kirjoneule, joten hirveä hinku oli saada nähdä se valmiina. No, nyt se on valmis. Neulominen on minulle kuitenkin aikamoisen meditatiivista tekemistä. Nautin hiljaisuudesta ja tunteesta, kun lanka juoksee sormien lomitse... Aurinkotervehdys sinulle Naantalista!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Kristiina :) On kyllä aivan mahtavaa,että pystyy taas neulomaan, nyt otan vaan paljon rauhallisemmin ja päätin,että nyt pidän välipäiviä neulonnassa,että oireet pysyvät poissa ja tätä harrastusta voisin jatkaa :) Sinulla on aivan ihastuttavia neuleita blogissasi <3 Nautitaan neulomisesta ja aurinkoista kevättä sinulle Naantaliin !

  VastaaPoista