maanantai 12. tammikuuta 2015

Pakkasille 2

Tein nyt vuorostaan aikuisten kokoa olevat huovutetut lapaset . Ensin näytti siltä,että näistä tulee ihan jätti suuret ja pelkäsin,ettei nämä kutistu tarpeeksi,mutta huoli oli aiheeton. Näistä tuli just hyvät.Lanka: Sömand's Garn 
Puikot: 5mm
Koko: aikuinen

Ohje on oma

Luo 52 silmukkaa, sukkapuikoille. Neulo 2 kerrosta nurin. Neulo sitten sileää neuletta ,niin että työn korkeus on 18cm.

Tee peukalon paikka 1 puikolle. Neulo 1s oikein, siirrä sitten seuraavat 9 silmukkaa apulangalle. Luo tilalle uudet 9 silmukkaa ja jatka lapasen neulomista kerros loppuun. Jatka neulomista niin pitkään kunnes lapasen korkeus on peukalon tyvestä mitattuna 15cm. Aloita kärki kavennukset. Neulo 1 ja 3 puikon  puikon alussa 2oikein yhteen ja 2 sekä 4 puikon lopussa 2 oikein yhteen. Tee kavennuksia niin pitkään että silmukoita on jäljellä 8. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi päätä silmukat.
Poimi peukalontyvestä yhteensä 19 silmukkaa(apulangan silmukat mukaanluettuna). Jaa silmukat 3 puikolle ja neulo peukaloa 10cm ja aloita kavennus. neulo jokaisen puikon lopussa 2yhteen,toista koko kerros loppuun , katkaise lanka ja pujota se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Tee toinen lapanen samoin. Tee siinä peukalon paikka 2 puikon loppuun, (peilikuvana.)

Huovuta lapaset 40 asteessa kirjopesuohjelmalla. Laita lapasten joukkoon vaikka pyyhe mukaan. Laita myös lapasten sisään ja peukaloiden sisään pienet pussit jotta ne ei huopuisi kiinni.

8 kommenttia:

 1. Hienot!!
  Kiitos ohjeesta! Lankalaihiksen aikana koitan pienentää huovutettavien lankojen varastoani, tässähän on mitä mainioin syy tarttua toimeen! Ja ihan tarvettakin on lämpöisille lapasille!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos ohje tule tarpeeseen :) Mun varmaan pitäis aloittaa kanssa lankalaihis,mut mulla se tuppaa aina menee pieleen kun innostun koko ajan ostaa vaan uusia ihania lankoja :D

   Poista
 2. Ihanat! Täytyyköhän munki nyt näitä huovutettuja lapasia kokeilla, kun patalapun jo huovuttamalla tein... ;)

  VastaaPoista
 3. Ah, kuinka ihanan lämpöisen näköiset! Kiitos ohjeesta. :)

  VastaaPoista
 4. Kauniit lapaset, pehmeän ja lämpöisen näköiset! Tällaisille olisi tarvetta täälläkin - kiitos ohjeesta!

  VastaaPoista