sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Arni villatakki

Tein vähän aikaa sitten veljelleni villapaidan ja kun veikka tuli sitä minun luota hakemaan, tykästyi hän siihen kovasti ja naureskellen pyysi seuraavaa paitaa. No innolla minä raahasin malleja veljen nenän eteen ja kysyin että mikä neulotaan seuraavaksi :) Tyrkytin kovasti Islantilaisia neuleita kirjaa kun kovasti halusin kirjoneuletta päästä neulomaan :D Ja sieltä löytyi heti malli jonka veli halusi. Tällä kertaa toivottiin villatkki, jotta sen voi hyvin pukea vaikka hupparin päälle. Veli käyttää aina huppareita.
Tein takin koossa L ,jotta väliin mahtuu hyvin paksumpaa vaatetta.
Minulla olikin jo Lettlopia muutamia keriä jemmassa joten kävin ostamassa vaan tuota pääväriä. 
Kiva tuli tästäkin takista. 
Jännitystä neulonnassa toi se,että en ole ennen neulonut neuletakkia pyöröneuleena ja sitten leikannut etuosaa auki. apuva! 
Kun takki oli valmiina ja ompelukone kaivettava esiin, mietin vaan että älä takki purkaannu älä!!!
Ompelin etuosan niin tiheällä pistolla mitä ompelukoneeseen vain sain laitettua ja varmistin vielä kummatkin sivut tupla ompeleella. Pyyhin varmaan litran hikikarpaloita otsalta jännittäessä lopputulosta.
Jee se onnistui,ei purkaantunut. Sitten vaan neule pesukoneeseen ja pingottumaan.Kun takki oli kuivunut sitten oli vuorossa  vetoketjun ompelu ja seuraavaksi työnsin takin yöksi pakkaseen. 
Aamulla takki pois pakastimesta ja valmis!
Olen jostain lukenut tuosta,että kun villaneuleen  laittaa pakkaseen(sellaisen joka pistelee), niin se pehmenee, ja juu näin voin itsekkin todeta ,että kyllä se pehmenee. Ei vie kokonaan pitelyä pois,mutta pehmentää kyllä.























Koko L
Lanka Lettlopi
Ohje: Islantilaisia neuleita kirjasta

27 kommenttia:

  1. Mahtava villatakki! Ja iso kiitos vinkistä, työnnänpä lapselle tekemäni Lettlopi-villapaidan pakkaseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos KirsikkaHoo :) Kokeile ihmeessä, kyllä se jonkin verran pehmenee :)

      Poista
  2. Täällä utelias isoäiti. Pesit siis Lettlopi-neuleen pesukoneessa. Miten? Langan vyötteessähän sanotaan, että ehdoton käsin pesu. Tämä kysymys siksi, että itsellä samasta langasta neule parhaillaan työn alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu pesukoneeseen työnsin takin :)Laitoin villapesu ohjelman ja veden lämpötila 20 astetta. Mulla on tossa koneessa toosi hellävaranen tuo villapesu ohjelma joten uskalsin sen sinne laittaa, eikä takki menny pilalle. Mutta siis käsinpesu on varmasti turvallisin vaihtoehto :)

      Poista
  3. On kyllä hieno villatakki! Mun pitäis kans löytää joku, joka haluaa tollasen, et pääsisin itsekin kirjoneulomaan pitkästä aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katrine :) Nyt vaan kyselemään kaikilta tutuilta kuka haluaisi tuollaisen :D Kirjoneule on kivaa.

      Poista
  4. Isoäiti kiittää vastauksesta. Minulla pesukoneessa on vain 30 asteen villapesu. Hellävarainen tosin, mutten tohdi neulettani sinne heittää. Ja villatakki on hieno. Seuraavan kerran minäkin ehkä uskallan tehdä tuon saksitempun. Se vaan tuntuu niin pelottavalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ole hyvä ja kiitos :) Tuo saksitemppu kyllä ekana jännittää,mutta kyllä se siitä sujuu :) käsinpesu on paras vaihtoehto :)

      Poista
  5. VAu <3 . Kerrassaan upea, kuten jo moni on maininnut.

    VastaaPoista
  6. <3 <3 <3 Ihana! pitänee etsiä tuo kirja, ja ruveta värkkäämmään. Tosin aito islantilainen takkini on ihananihanaa lankaa, joka yhtään ei kutita, täytynee etsiä saman tuntuista. Vironvillatakeissa harmittaa raapiminen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiitos morso :) Tuossa kirjassa on monta ihanaa mallia :) Vironvillaa en pysty itse pitämään se kutittaa niin paljon. Ja hei tuu vinkkaa jos löydöt jonku ihanan aidon villan joka ei kutita :)

      Poista
  7. On kyllä upea neule. Ihanan pehmoisen harmaa sävy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ansku :) Veli valkkasi värit, hyvät värit valikoi :)

      Poista
  8. Oi nam, LettLopissa on vaan niin parhaat sävyt! Harmi kun mun mies on niin kuumaverinen ettei se tämmöistä käyttäisi vaikka tykkäisikin varmasti muuten. Pari entistäkin paksua paitaa on kaapissa aina vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kiitti Nasti. Olen samaa mieltä noista väreistä kanssasi. Monta väriyhdistelmää olisi joita haluaisin tehdä.
      Harmi,ettei miehesi pysty tuollaista paitaa käyttämään , mutta tosiaan turhaa se on tehdä jos kaappiin jää.

      Poista
  9. Todella upea paita! Ja peukku sille, että jaksat neuloa kirjoneuletta miesten koossa:) Täällä tökkii jo lapasetkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Jaana :) Tuo kirjoneule on nyt iskenny minuun oikee kunnolla ja innolla sitä teen :D

      Poista
  10. Lettlopi on toden totta aivan parasta lankaa. Olen kutonut siitä monen monta puseroa ja myös samaisen Arnin. Tykkään kirjoneuleista yhtä paljon kuin sinäkin. :)

    VastaaPoista