lauantai 1. huhtikuuta 2017

Olki paita +ohje

Vihdoin ja viimein Olki paita on saanut loipullisen muotonsa ja sain kirjoitettua ohjeen.
Kiitos testineulojille Ultsukka blogin Ulla ja  Neuleaddiktio2 blogin Heli jotka jaksoivat raataa minun epäselvän ohjeen kanssa ja antoi matkan varrella arvokkaita huomioita. Näin ollen muutin vielä hieman alkuperäistä ohjettani ja tein nyt lopullisen version paidasta. Tein tähän kaaviot alusta loppuun.
Toivottavasti ohje on käyttökelpoinen ja huikatkaapa jos sieltä virheitä löytyy :)
Ohje: Olki by Elina Hänninen


Paidan koko S Nainen
Lanka: Drops puna 400g Tarvikkeet: Silmukkamerkkejä 
pyöröpuikot: 3mm sekä 4mm ja sukkapuikot 3mm sekä 4mm 
Tiheys 10x10= 22s x 28 krs sileää neuletta puikoilla nro 4mm 
valmiit mitat:Rinnanympärys 80cm(venyttämättä) pitsi neulos venyy  Hihanpituus 46cm 
Kokonaismitta: keskeltä edestä 52cm. Olkasaumasta helmaan :57cm. Kainalosta helmaan 40cm
Itse olen aika lyhyt ja paita on neulottu minulle sopivaksi, joten jos tarvitset pidemmän kainalo-helma mitan lisää aina yksi kokonainen kuviokerros. Tarvitset myös lisää lankaa.
Merkkien selitykset: k=oikein p=nurja 
ssk= nosta nosta neuloyhteen
yo=langankierto
k2tog=neulo kaksi oikein yhteen
e&t= neulo silmukka etukautta ja takakautta oikein 
HUOM! 
Joustinneule: 2O 1n
Etukappale on pitsineulosta ja takakappale sileääneulosta 
Raglankavennus: 
Kavenna näin silmukkamerkin jälkeen: Neulo 1 o, nosta 1 s oikein neulomatta, 1 o, vedä nostettu s neulotun yli. Kavenna näin 3 s:n päässä silmukkamerkistä: Neulo 2 s oikein yhteen ja 1 o. 
Vartalo-osa: 
Aloita luomalla pyöröpuikoille nro3, 195 s ja yhdistä suljetuksi neuleeksi. Neulo 2o 1n joustinneuletta 4cm. Vaihda tämän jälkeen pyöröpuikot nro 4,neulo yksi kerros sileää ja kavenna samalla tasavälein 33 s.Työssä nyt 162 s. 
Aseta työn sivuihin silmukkamerkit, edessä 81s ja takana 81s.
Aloita etukappale neulomalla 7o ja sitten pistikaavio nro1  ja 7o, sitten sileää takakappale.
Jatka paidan neulomista kaavion mukaan.
Kun työn pituus on n.39cm sileästä osuudesta mitattuna ja olet neulonut 10 kertaa pitsikaavion,jätä paita odottamaan ja neulo hihat. 

Hiha:
Luo 48s sukkapuikoille 3mm ja yhdistä suljetuksi neuleeksi.  Neulo 20 1n joustinneuletta kunnes resorin pituus on 4cm,vaihda työhön nro 4 sukkapuikot ja neulo yksi kerros sileää,tee samalla 1o lisäys. Työssä 49s. Aseta silmukkamerkki kerroksen alkuun. Neulo 13s o sitten hihan neulekaavio ja 13s o jatka neulomista kunnes työn pituus on 11cm ja tee lisäykset e&t silmukkamerkin molemminpuolin=yht 2s lisää. Toista tällaiset lisäykset 3cm välein yhteensä 9 kertaa. Työssä 67s. Kun työn pituus on n:46cm(12 pitsikuvio kertaa),siirrä 8 kainalosilmukkaa(kerroksen alusta 4s ja kerroksen lopusta 4s) apulangalle ja jätä työ odottamaan ja neulo toinen hiha samoin. 

KAARROKE: 
Ota työn kaikki kappaleet pyöröpuikoille, niin että siirrä vartalo-osan 4 ensimmäistä s ja 4 viimeistä s apulangalle (kainalosilmukat). Jatka neulomista pitsikaavioiden( ensin yläosan kaavio 1 loppuun ja sitten jatkuu yläosan kaavio 2) mukaan. Neulo hihan 59s ja etukappaleen 73s ja siirrä 8 kainalosilmukkaa apulangalle ja neulo hihan 59s ja sitten takakapaleen 73s. Kerroksen aloituskohta siirtyy nyt yhdistämisen jälkeen kohtaan, jossa takakappale ja vasen hiha yhdistyvät. Aseta silmukkamerkit hihojen molemmin puolin: yhteensä 4 silmukkamerkkiä.
Jatka neulomista ja aloita raglan kavennukset:  Tee kavennukset joka 4. krs yht. 4kertaa ja sitten joka 2. krs yht. 11 kertaa. 

Nyt silmukoita työssä hihoissa 29 ja etu-sekä takakappaleissa 43silmukkaa. yhteensä 144silmukkaa.

Aloita pääntien resorin neulominen 2 O 1n joustinta ja kavenna samalla ensimmäisellä kerroksella 14silmukkaa, yht: 130s työssä. Jatka resoria yhteensä 4 cm. Päättele reuna ja silmukoi kainalosilmukat. Päättele langanpäät ja pese paita hellävaroen. Pingota. Valmis :)

Kaavio1
 Hiha kaavio
 Yläosan/raglan kaavio 1
 Yläosan kaavio 2


6 kommenttia:

 1. Ihana! Harmi, etten ole lähelläkään S-kokoa...

  VastaaPoista
 2. Tosi kaunis💕
  Miten lusätä silmukoita jos haluaisi tehdä isompaa kokoa?
  Mukavaa käsityökevättä.
  ~M~

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Kannattaa varmaankin lisätä silmukat tuohon sileään osioon, reunaan. Mutta sitten sinun täytyy kyllä muokata kaavio ylhäältä, koska se on laskettu tuolle silmukkaluvulle.
   Ihanaa käsityökevättä sinullekkin <3 :)

   Poista