sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Lapaset

Viikko sitten nämä lapaset valmistui ja kyllä näistä tuli lämpöiset.
Kirjoneule meni aika tasaiseksi jo. jippii :) 
Kirjoittelin näistä jonkin moista ohjetta ja ajattelin sen tänne laittaa. 
Toivottavasti siitä saa selvää.

Lanka:Sömand's Garn
Puikot:3.00 sekä 3.25mm


Kirjoneule lapaset
Luo 50 silmukkaa nro 3 sukkapuikoille pohjavärillä. Kerroksen vaihtumiskohta on 4 ja 1puikon välissä. Neulo suljettuna neuleena.
Neulo 2krs 1o,1n. Aloita neulomaan sileää neuletta, neulo 4 kerrosta pohjavärillä ja tee samalla ensimmäisellä kierroksella kierretty reuna.  Reuna kierretään siten, että vasemman käden puikko kierretään poispäin itseltämme. Voit kiertää työn joko poispäin itseltäsi tai kohti itseäsi, kieritä työtä vuorotellen kumpaankin suuntaan, jolloin kierteet näkyvät peilikuvana. Neulo 5 silmukkaa,kieritä, neulo 5 silmukkaa kieritä…..kerros loppuun.
Tämän jälkeen aloita mallikuvio 1. ja vaihda puikot nro 3.25mm. Kun olet tehnyt koko Mallikuviokerran neulo pohjavärillä 2krs:ta sileää ja aloita mallikuvio 2. Neulo mallikuvion jälkeen 2krs:ta pohjavärillä sileää ja aloita sitten mallikuvio 3 ja 5.
Mallikuvio 3 ja 4 neulotaan puikoille 3 ja 4
Puikoilla 1 ja 2 neulotaan mallikuvio 5,niin että 1 puikon ensimmäinen ja 2 puikon viimeinen silmukka on aina pohjaväri.
Kun olet neulonut mallikuvio 3:sta, 14krst tee seuraavalla kerroksella krs15 peukalonpaikka. Tee peukalo 1 puikon alkuun. Neulo 2 silmukkaa ja siirrä apulangalle 6 silmukkaa. Luo uudet silmukat tilalle.
Jatka kuvio loppuun. Tee yksi kerros pohjavärillä puikoilla 3 ja4 ja aloita mallikuvio 4.
Kun mallikuvio on neulottu jatka neulomista pohjavärillä kunnes etusormi peittyy. Aloita kavennukset.
Tee nauhakavennukset: neulo 1 sekä 3 puikon alussa 1 s oikein, tee ylivetokavennus (= nosta 1 s oikein neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja neulo 2 sekä 4 puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein. Tee kavennukset joka kerros, kunnes työssä on jäljellä 10 silmukkaa. Katkaise langat, pujota ne jäljellä olevien silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Peukalo

Poimi silmukat merkkilangalta ja peukalon ympäriltä niin, että puikoilla on yhteensä 16 silmukkaa. Jaa silmukat kolmelle puikolle ja neulo mallikuvio 5. Neulo kunnes kynsi peittyy puoliksi ja aloita kavennus. Neulo joka puikon lopussa 2 o yhteen, kunnes työssä on jäljellä 4 s. Neulo 1 s ja nosta loput silmukat vasemmalta oikealle sen yli. Päättele hyvin.10 kommenttia:

 1. Nätit lapaset ja taatusti lämpimät. Kirjoneule on kaunis, mukavaa kun laitoit ohjeen.

  VastaaPoista
 2. Onpa hienot! Mun kirjoneuletaidoillani ei vielä tuollaisia tehdä, mutta ehkä joskus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän :) Mä olen kans kovasti harjotellu ,että saisin suht tasasta jälkeä, kyllä se siitä :)

   Poista
 3. Hurjan hienot lapaset! Voi kun jaksaisin harjoitella tuota kirjoneuletta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) No nyt vaan puikot käsiin ja kirjoneuletta tekemään. Tsemppaan täällä! :) Mä kun aloittelin tekemään ekoja kirjoneuleita,ni ajattelin ettei se oo mun juttu. En saanu ollenkaa hyvää jälkee aikaiseksi,mutta sitten vaan kokeilin uudestaan ja uudestaan,ni kyllä se siitä läks sujumaan.

   Poista
 4. Kauniit lapaset! Mulla on kirjoneuletreenit menossa, hermo meinaa mennä...:)

  VastaaPoista